Wij onderschrijven het rapport ‘Kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd’

Al jaren trekken wij aan de bel. Het past dan ook niet dat wederom de politici, de minister (lees; hun topambtenaren van de diverse ministeries) of wie dan ook op positie in de keten geschokt reageert! Hoezo geschokt?! Jullie weten dit best. En hoe kunnen jullie het weten? Wij hebben elke kans benut om jullie bewust te maken.

Van het aanschrijven van de Tweede Kamer, tot het bezoeken van de peperdure wij-van-de-wc-eend bijeenkomsten, tot het zelf geven van een symposia en spreken tijdens bijeenkomsten, in principe kan NIEMAND op niveau nu nog voor hun verantwoordelijkheid weglopen. 

Het mag duidelijk zijn; het is zo’n zooitje bij de jeugdbeschermingsketen, dat ze ons maar beter met rust kunnen laten.

Ik durf gerust te stellen dat heel jeugdbescherming handelingsonbekwaam is. BEWUST, daar ook deze professionals hun vakkennis bij zouden moeten houden. BEWUST daar deze professionals zich betrapt voelen als een ouder autodidactisch kennis deelt. BEWUST daar anders de baantjes op de tocht staan (hoe deze mensen met zichzelf kunnen leven is mij een raadsel). BEWUST daar wij jaren hun verdienmodel waren met hun zogenaamde koninklijke weg…

Meer dan 60% van alle jeugdbeschermingszaken zijn echter scheiding gerelateerd. En ja, heel gek, maar ouders worden heden ten dage erg boos als ze van een jeugdbeschermer te horen krijgen dat deze ouder op basis van vermoedens en onderbuikgevoelens zijn/haar kind hooguit eens per maand onder begeleiding mag zien. Natuurlijk worden ouders giftig als ze plak en knipwerk zien in de rapportages. Of, erger, dat er ronduit gelogen wordt, informatie wordt achter gehouden. 

Wij zien het liefst dat alle lopende zaken opnieuw worden bekeken en dat de fouten worden rechtgezet.

Beste ouders, ik kan niet anders dan heel hard waarschuwen: laat je niet chanteren met jouw kind!

Dus nee, niet klakkeloos achter jouw advocaat aanrennen (werk maar mee, dat is het beste). Neem stelling in de rechtszaal: Nee, beste rechter, met alle recente rapporten alleen al is het duidelijk dat deze professionals geen positief verschil gaan maken. Ik wil een zo compleet mogelijke beschikking en verder NIEMAND die zich er mee bemoeit. Zeker jeugdbescherming niet, want ze kunnen het niet.

Scheelt dat meteen 60% aan dossiers. Kijk aan; in 1 keer minder pleeggezinnen nodig (bizar toch dat kinderen naar een pleeggezin moeten, terwijl ze eerst een hele familie hebben uitgebannen). Maar belangrijker; meer tijd en geld voor de rest van die 120.000 kinderen die blijkbaar keihard hulp nodig hebben, maar die er nu dus niet is!

De boodschap is simpel: dit wetende verzet jij je tegen een OTS (onder toezicht stelling). Werk jij zeer zeker nooit mee aan een 'vrijwillige' OTS (immers wat jij niet voor elkaar kreeg in de relatie, gaat derden al gemaal niet lukken). Trap jij niet in zogenaamde dwang en drang spelletjes en neem jij iedereen de maat die denkt een wig tussen jou en jouw kind te kunnen drijven. Wat anderen ook opleggen, blijf in het leven van jouw kind. Dien klachten in tegen ieder die zijn/haar werk niet goed doet. Zorg dat je zo snel mogelijk van jeugdbescherming af komt!