Menu
nlenfrde

Na het geheel door ons betaalde symposium heeft het ministerie van VenJ (op onze kosten dus) Dr. Craig Childress op 27 februari 2019 naar hun toe laten komen voor een twee uur (!) durende prive sessie aan Anna van Beuningen, Peter Levenkamp en waarom een Heleen Koppejan-Luitze er bij mocht zitten is ons een compleet raadsel, maar goed, ze kunnen nu echt niet meer beweren dat ze het niet weten... 

Toen Marieke en ik in september 2018 op het Ministerie VenJ waren, zagen wij bijstaand plaatje op het white board. Snel foto gemaakt natuurlijk.

Dr. Childress heeft aangeboden mee te helpen aan een pilot, naast hetgeen nu al loopt, om aan te tonen dat zijn aanpak werkt: klinische psychologie voor de juiste diagnose en vervolgens maatwerk. Kind naar gezonde ouder en zodra de pathogene ouder in vrijwillig kader een zichzelf heeft gewerkt, werken naar gelijke omgang. Gaat de pathogene ouder in de fout? Meteen weer sanctioneren, totdat die beseft dat kindermishandeling en ex-partner geweld niet beloond wordt!

Enfin, we hebben de MASIC! Waarom de weerstand om die landelijk uit te rollen? Omdat het dan inzichtelijk wordt bij wie de trajecten en/of mediation niet gaat werken? Gaat de oplossing ten koste van het verdienmodel?

En als uit de MASIC blijkt dat deze ouders voorsorteren op ellende, waarom dan niet de gedragsdeskundigen (klinisch psychologen) inzetten in plaats van een HBO geschoolde raadsonderzoeker? Voor een juiste diagnose?!

En ja, met een diagnose kun je dus maatwerk leveren.

Waarom blijft 'men' vasthouden aan het bestaande terwijl de oplossingen voorhanden zijn? 
Kwestie van willen en doen.

Zeker als je naar hun eigen plaatje kijkt? Wat is er aan de hand bij het Ministerie en de Raad?

Beste ouders, ze blijven spelen met onze levens. Waarschuw elkaar.
Ken je iemand die wil gaan scheiden? Stuur de naar onze website en pagina met de vraag of ze dit hun kind willen aandoen!