Menu
nlenfrde

Wat ik jullie ga vertellen is wat de verstotende ouders al van jullie weten maar wat ze jullie niet zullen vertellen. Als ze dat wel zouden doen dan zou hun strategie van verstoting niet zo effectief zijn. Hieronder staat wat verstotende ouders weten maar jullie niet vertellen.

 1. Hun vervreemdings-strategie is volledig gebaseerd op jou en jou alleen. Ze zien bij jou zaken die ze bij zichzelf niet kunnen zien en dat vinden ze niet prettig. Dit is PERSOONLIJK, heel erg persoonlijk.
 2. De strategieën die ze gebruiken zijn volledig gebaseerd op aspecten van jou die ze kunnen uitbuiten. Als ze zeggen dat jij schreeuwt komt dat omdat je ooit, ergens, op een moment schreeuwde. Misschien één keer, misschien een beetje, en welke ouder schreeuwt niet zo nu en dan. Maar die keren dat je schreeuwde wordt onthouden om later te gebruiken. Zoals elk klein dingetje die je eens hebt gedaan en nu wordt gebruikt als bewijs dat je slecht bent.
 3. De strategieën die ze gebruiken zijn ontwikkeld om anderen in hun net te vangen, daarom worden professionals, die geen kennis van ouderverstoting hebben, verteld dat jullie geobsedeerd zijn door ouderverstoting en dat jullie niet luisteren naar wat jullie kinderen zeggen. Door dit te doen hebben ze het zaadje van twijfel gezaaid bij de ouderverstoting-onwetende professional en die op deze wijze voorbereid wordt op de val die gezet wordt.
 4. Als je in de val trapt en de onwetende professional op ouderverstoting attendeert zal je onbewust je lot verzegelen. De onwetende professional is niet in staat om te geloven dat deze vorm van manipulatie bestaat en zullen hun ogen sluiten voor de mogelijkheid dat datgene wat je zegt waar is. Wanneer de verstotende ouder de onwetende professional voed met informatie over ouderverstoting als zijnde een ‘kwalijke zaak’, zal je gezien worden als een geobsedeerde ouder die de kinderen zelf van hem/haar verstoten heeft.

Haat

Dit zijn de zaken die verstotende ouders niet willen dat jullie weten. Zij willen ook niet dat jullie weten dat jullie ze zo kwaad hebben gemaakt dat ze jullie haten. Dat jullie hun de controle hebben afgepakt en dat jullie de toekomst hebben veranderd (zoals ze dachten dat de toekomst er uit zou zien en waar ze van vinden dat ze daar recht op hadden).

Liefdeloos

Tot slot willen ze niet dat jullie weten dat zij, diep van binnen, liefdeloos zijn (liefde waar kinderen recht op hebben). In plaats daarvan zijn ze overtuigd van het feit dat het hun recht is dat de kinderen hun behoeften vervullen, hun angsten bezweren en hun vrees verzachten en dat mag niet van hun afgepakt worden.
Als je een verstoten vader bent dan heb je vast het lef gehad te verwachten dat je voor je kinderen mag zorgen en in hun onderhoud mag voorzien.

Als je een verstoten moeder bent dan het je vast het lef gehad om hem te verlaten en kon je er niet voor zorgen dat je je kinderen mee kon nemen of, je hebt je kinderen achtergelaten in de veronderstelling dat er co-ouderschap mogelijk zou zijn.
De redenen waarom de relatie is geëindigd zijn nu de redenen waarom je kinderen van je vervreemd zijn. Pesten, angst, controle, dwingend gedrag, verwarring, van alles dramatiseren, narcisme, persoonlijkheidsproblematiek, schreeuwen, ruzie maken, terrorisme, of wat dan ook zijn de redenen waarom je kinderen vast zijn komen te zitten en waarom ze niet bevrijdt kunnen worden.

Als je gaat merken dat je je aandacht verplaatst van het ‘waarom’ naar het ‘hoe’ en vervolgens van ‘hoe’ naar het ‘hoe dan’. Wanneer je het ‘hoe dan’ bereikt ben je zo ver dat je kunt gaan denken over tegengestelde strategieën om je kinderen te bevrijden. Tegengestelde strategieën rekenen op jouw volledige bewustzijn van de dynamiek die jullie kinderen heeft gebracht naar dit punt zodat je kunt gaan bouwen aan een strategie die ze hieruit leidt.

Strategie

Deze strategie is meestal gebaseerd op een beschikking van de rechter. Als dat niet zo is dan moet het op een andere manier aangepakt worden. Dit is en enorm groot 3-dimensioneel psychologisch schaakspel dat gespeeld wordt en je zult een hele goede speler moeten zijn want de verstotende ouder is hierin grootmeester. Deze vaardigheid is aangeleerd door de overlevering van voorgaande generaties en in de relationele sfeer van hun opvoeding.

Deze vaardigheid is non-verbaal, dit is manipulatie op het hoogste niveau en wordt gespeeld met een genadeloze precisie. Dit is een trans-generationeel 3dimensioneel schaakspel die alleen gewonnen kan worden als je in staat bent om de verstoter te stoppen, de kinderen bevrijdt en het doorgeven van het generationele trauma voor goed beëindigd.

Spelletje

We hoeven niet te doen alsof die een simpel spelletje is. Je huidige tegenstander heeft alle kaarten in handen. Ze bezitten de ‘geest’ van het kind en hebben de aandacht van vele ouderverstoting-onwetende omstanders, die hun assisteren. Daarbij spelen ze het spel en doen er alles aan om te winnen. Dat betekent dat je hun juridische team ook tegen je hebt. Dit is geen makkelijk spel om te winnen. Als je het spel gaat spelen stap je erin met de vaardigheden van Muhammed Ali gecombineerd met de moed van een leeuw en de geestkracht van een Jedi master.

Wanneer je niet opgewassen bent voor zo’n gevecht of als je geloofd dat het recht zal zegevieren of je legt je vertrouwen in de handen van de ouderverstoting-onwetende professionals zal je van de koude kermis thuiskomen. Dit is een langdurig en zwaar gevecht tot aan dood van de trans-generationele patronen van destructie die gebruikt worden om het kind vast te zetten in een onmogelijke positie. Denk hierbij aan de schone slaapster in het ondoordringbare woud en zorg dat je je zwaard in de aanslag hebt om hier doorheen te komen.

In werkelijkheid, wanneer je er doorheen bent, blijkt de schone slaapster de verstoter te zijn die op jou wacht. Hij/zij zal alles trucks aanwenden die hij/zij heeft geleerd om je schrik aan te jagen en zal alles in het werk stellen om je te onderwerpen. Dus stop bij al je gereedschap een grote dosis emotionele en mentale geestkracht en wees voorbereid op een marathon. Als je moe begint te worden en je het even genoeg vindt ben je halverwege. Als je door je knieën zakt en moet kruipen trotseer je de waarheid van wat je is aangedaan.

Dit is wat verstotende ouders weten en jullie niet vertellen. Ze hebben een onuitputtelijke strategie ontwikkeld die eindigt net zoals de scene uit de Terminator, als je denkt dat hij dood is toch plotseling zijn ogen weer opent en tot leven komt. In het gevecht stappen voor je kinderen is het meest slopende, schokkende, beangstigende en de meest verschrikkelijke ervaring van je leven.
Dus wanneer je begint moet je voorbereid zijn en voorbereid zijn betekent dat je dit moet weten.

 1. Je moet begrijpen hoe je kinderen opgesloten zitten in deze positie.
 2. Je moet begrijpen hoe je omschreven wordt door de verstotende ouder.
 3. Je moet hulp zoeken bij professionals die ouderverstoting begrijpen en hun het werk laten doen in het begrijpen van wat er is gebeurt zodat zij het werk kunnen doen om het voor je kinderen op te nemen zodat jij niet weggezet wordt als een obsessieve ouder.
 4. Je moet ouderverstoting begrijpen en in staat zijn om dit te leren, begrijp wel dat er hiervoor een tijd is en ook een tijd om een stap terug te doen.
 5. Je moet alle opties helemaal onderzoeken en tegelijkertijd bijhouden wat er gebeurt zodat je de route ziet omdat de weg ernaar toe de weg eruit is, voor het kind.
 6. Kies zorgvuldig je woorden en je gevecht zelfs nog zorgvuldiger, wacht op het juiste moment met te zeggen wat je te zeggen hebt.
 7. Tijdens dit alles moet je mentaal en emotioneel gesteund worden, sta jezelf toe dat er voor je gezorgd wordt en erken dat je zonder steun uitgehold en opgebrand raakt. Je MOET tijdens dit proces je leven leiden, als je dat niet doet kun je je kinderen niet helpen.
 8. Weet wanneer je stappen zet en een stap terug neemt.
 9. Accepteer je rol als verstoten ouder en begrijp dat JOUW GEZONDHEID ER WERKELIJK TOE DOET, zonder jou zullen je kinderen verloren zijn door wat hun wordt aangedaan.
 10. Sta jezelf niet toe een gevoel te hebben dat je geen ouder meer bent. Doe je dat wel dan heeft de verstoten ouder gewonnen zonder strijd, omdat hij/zij jullie kinderen vervreemd heeft én jij je eigen gevoel als ouder hebt laten afnemen, een dubbele winst waar ze verrukt van zullen zijn.

Bron: Steinhaus en de Leeuw