Menu
nlenfrde

Beste ouder, bijgaand een Excel sheet dat je kunt downloaden.

Eerst het document ’saven’/bewaren en opslaan als… geef het document bijvoorbeeld de naam van jouw kind. Vervolgens vul jij alle kolommen in behalve kolom 5, want weet jij hoeveel dit gekost heeft?! Wij vaak niet.

Daarna stuur jij het ingevulde Excelsheet, met uitzondering van de bedragen, naar alle instanties in de keten met de vraag of zij de bedragen erbij in willen vullen! Iedereen in een cc, bij elkaar opdat iedereen van elkaar weet hoe het verlopen is en niemand kan weg bewegen. Weet dat de rode loper niet uitgerold ligt, maar dat geeft niets, bel er achteraan, stuur nog een keer op, maar zorg ervoor dat die bedragen ingevuld worden. 

De uiteindelijke lijst stuur je naar de raadsgriffie met gevraag om dit onder alle raadsleden te verspreiden. Doe jouw wethouder in een cc en jouw burgemeester.

Zo maak je inzichtelijk hoe er met jullie leven is omgesprongen, met welk resultaat en hoeveel (gemeenschapsgeld) dit heeft gekost. Zo kan iedereen zien hoe duur alles is, met welke resultaten en hoe iedereen elkaar werk toewerpt, zonder succes, maar juist vaak met extra trauma.

Let op; alle interventies. Dus van jouw rechtszaken. Denk ook aan advocaat kosten, maar ook aan de zaak zelf, de dag daar aanwezig moeten zijn, tot aan trajecten, tot aan cursussen, ook op school etc, tot en met de OTS, laat staan UHP. En heb jij ‘last’ gehad van de politie? Dat heeft ook geld gekost, dus die dan ook in het rijtje. Zo maak je stiekem ook jouw tijdlijn. 

Wij allen, ouders, weten dat de interventies verricht door de jeugdbescherming en aanverwante instanties contra productief zijn en heel veel kosten. Maar hoeveel? Het is een bodemloze put, waar, zonder enige voorwaarden of controle, steeds meer geld in wordt gestort.

Rupsje nooit genoeg, die niet zullen veranderen zo lang kinderen het chantage middel zijn. Help ons mee en maak het dus inzichtelijk

Nadat jij de bedragen helder hebt gekregen, de raadsleden in jouw gemeente hebt geïnformeerd en gevraagd of zij de wethouder willen gaan stimuleren het goede te gaan doen: kwaliteit eisen en zelfs nee durven te zeggen tegen al die contra productieve interventies, mail jij ook naar jouw burgemeester!

Vraag aan de burgemeester of hij/zij naar de president van de rechtbank wilt gaan en deze wilt aanspreken op het feit dat er blijkbaar familierechters zijn dus gehoor geven aan de leugens van de Raad, Jeugdbescherming en anderen in de keten, plus de gemeenschap op kosten jaagt door bewezen contra productieve trajecten voor te schrijven.

Een complete lijst kan je ook naar het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) sturen. Uiterlijk 1 februari 2020 willen wij een verzameling opstellen en deze aanbieden bij het ministerie van WVS. 

Stuur de folders mee als jij rechtstreeks mailt naar: