nlenfrde

 

 

 

 

 

 

 

Organisatie:

De drie grootste ouderbelangengroepen hebben de gelederen gesloten en willen actief bijdragen bij het aandragen van oplossingen om ouderverstoting te bestrijden. Wij organiseren, faciliteren en ja, financieren deze belangrijke dag, maar zullen de 25e februari terughoudend zijn en de wetenschappers aan het woord laten. Daarbij willen wij verbindend zijn en hopen af te rekenen met handelingsverlegenheid en onbekwaamheid.

Wie zijn wij:

Herken Ouderverstoting:

Voer 4 woorden in op google; kind-verklaart-tegen-ouder en duik in de vreselijke wereld die ouderverstoting heet. Dit is precies wat Annemarie van Mackelenbergh 5 jaar geleden deed en zij was ontsteld om er achter te komen dat de situatie van haar man verre van uniek was. Zij en haar man liepen telkens achter de feiten aan, waarop zij besloot, dat moet anders. Vandaar dat zij in september 2015 de openbare facebookpagina Herken Ouderverstoting heeft opgericht. Deze pagina is uitgegroeid tot een zeer actieve ouderbelangengroep die tot missie heeft om ouders te informeren, bewust te maken, te vertellen wat ouders zelf nog kunnen doen, binnen de wet en mogelijkheden binnen de gevestigde orde, zonder hun kind onnodig te belasten. Daarnaast is Herken Ouderverstoting actief als lobbygroep om ouderverstoting bespreekbaar te maken en denkt actief mee in oplossingen. Een kritische luis in pels, verbindend en constructief, maar wel eerlijk open en direct.

Herken ouderverstoting is veel meer dan een facebookpagina. Zie de informatieve website, link’din, Twitter en Instagram

Het Vader Kennis Centrum:

Richt zich op ontsluiting van informatie en kennis die eraan bijdraagt om de rol van beide ouders en genders bij de opvoeding van, de zorg voor en het onderwijs aan kinderen op waarde te schatten en met overheidsbeleid te ondersteunen op een wijze die aan inzet en betrokkenheid van beide ouders/genders voor kinderen recht doet. Het Vader Kennis Centrum wordt gesubsidieerd door Bernard van leer Foundation die het mogelijk heeft gemaakt om een leerstoel in te richten om wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te doen.

Kind Ouder Grootouder (KOG):

Is een landelijke stichting door en voor: (groot)ouders van een onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst kind ouders van een weggelopen kind ouders die bang zijn dat dit gaat gebeuren

Opgericht als vereniging op 11-10-1990; sinds 01-08-2003 stichting.

KOG is een totaal onafhankelijke vrijwilligersorganisatie. KOG ontvangt geen subsidie van een ministerie, provincie of instelling. Alle activiteiten worden dus verricht door mensen die daar niets voor betaald krijgen, wat betekent dat wij weinig geld nodig hebben.
Secretariaat:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doel: KOG wil kinderen, ouders en grootouders informeren en ondersteunen zodat zij weloverwogen kiezen om wel of geen hulp te vragen van jeugdzorg en als zij wel hulp vragen/krijgen mee te helpen dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.