Menu
nlenfrde

Open de volgende link en lees even; RvdK aanpak ouderverstoting. Sasha Ruster geeft 15 mei 2019 toe dat ouderverstoting kindermishandeling is. Daar is Herken Ouderverstoting natuurlijk erg blij om, maar dit roept meteen vragen op:

  • Wordt dit gecommuniceerd naar alle raadsonderzoekers en gedragsdeskundigen?

Daar kregen we redelijk snel een antwoord op: Informatieblad RvdK ouderverstoting/oudervervreemding. Ook deze informatie roept bij Herken Ouderverstoting natuurlijk vragen op: 

  • Gaan ze iedereen bijscholen?
  • Hoe gaan ze bijgeschoold worden, door wie?
  • Wat is dan de boodschap?
  • Is men nu definitief afgestapt van de Koninklijke weg?

Dus blijven wij onze hand reiken, want die handelingsverlegenheid, voortkomend uit de handelingsonbekwaamheid; daar zijn we nu wel klaar mee. Diverse malen hebben wij gemaild en uiteindelijk kregen we 20 juni 2019 dit antwoord:

Datum: 20 juni 2019
Aan: Marieke van Woerkom

Geachte mevrouw van Woerkom,

Mijn antwoord op uw mail is dat de RvdK het interne informatieblad aanvankelijk heeft gedeeld in een bespreking over dit thema met betreffende deelnemers. Dit informatieblad is in ontwikkeling.

Mijn antwoord op uw verzoek om een afspraak, is dat wij bekend zijn met ook uw zienswijze. Ik wijs dit verzoek bij deze dan ook af. 

Met vriendelijke groet,

(Sascha) Ruster

Directeur


Nu zou je dus zeggen, de Raad weet waar die mee bezig is, het goed doet, maar ja, dan komen er dit soort posts langs op LinkdIn en daar moet Herken Ouderverstoting uiteraard wat van vinden: