10 oktober 2019 HR Live, Fokker terminal Den Haag https://www.hrlive.nl

Ondanks diverse mails/verzoeken waren wij niet welkom:

Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS 
Onderwerp: Verzoek om toestemming
Datum: 16 september 2019 om 13:30:14 CEST
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goedemiddag mijnheer, mevrouw,

Nog niet zo lang geleden vond niemand er wat van als de kinderen zonder gordel op de achterbank werden vervoerd door 2 rokende ouders voorin… Ziet u dit nu eens voor u, als u nu zo’n auto langs ziet komen, dan…

Op dit moment verliezen 2(!) kinderen per uur(!) het contact met een uitwonende ouder, wiens ouderschap niet ter discussie stond voordat de ouders uit elkaar gingen. Dat zijn 16.000 kinderen per jaar. Zo’n 1 miljoen volwassenen zijn er alleen al in Nederland, die te kampen hebben met een trauma door een loyaliteitsconflict in hun jeugd. 1 op de 5 volwassenen geboren tussen 1970 en 1990 heeft geen contact met vader.

Op dit moment is de verhouding 80% vader, maar de moeders maken een grote inhaalslag.  Iedereen kent wel iemand die…...

Typ maar in: kind-verklaart-tegen-ouder en duik in de vreselijke wereld die ouderverstoting heet. Een stille maatschappelijke ramp, waarvan de gevolgen nu merkbaar zijn.

Sta eens stil bij deze cijfers en bij het leed wat daarbij komt kijken. Ouders en diens vrienden/ familie die worden/zijn uitgebannen. De impact van alle valse beschuldigingen en letterlijk en figuurlijk uiteindelijk met lege handen staan. (Schulden, verlies van woning, verlies sociale contacten, verslavingen)

Herken Ouderverstoting werkt vreedzaam aan bewustwording, waarbij natuurlijk goed nagedacht is over passende oplossingen. KWESTIE VAN WILLEN EN DOEN.

Wij zien graag dat de HR professionals  zich niet alleen bewust zijn, maar zich ook in dit fenomeen; ouderverstoting, gaan verdiepen opdat zij leren hoe zij de werknemer kunnen ondersteunen. Wij hopen dat deze beroepsgroep aan de bel gaat trekken bij hun brancheorganisaties en werkgeversorganisaties, daar dit gegeven ten koste gaat van de productiviteit en een bedrijf onnodig op onkosten drijft wegens verzuim!

Met deze email dien ik een verzoek tot toestemming in om te mogen flyeren bij in ingang van HR Live op 10 oktober 2019.

Hopelijk steunt u onze ingetogen, nette, actie. Immers, elke dag hebben wij de keuze om een positief verschil te maken. Graag verneem ik middels een reply of u onze bewustwordingsactie ondersteunt.

Formaat flyer: A5. 2 a 3 personen delen enkel uit en zullen zeker geen gesprekken of discussies aangaan, maar hooguit verwijzen naar onze sociale media.

Vriendelijke groet,

Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter 

Erg Jammer dat Performa, de organisator, uit hoofde van Wander de Groot (dus weer een individu die persoonlijk bewustwording tegen werkt) niet bereid was om met ons mee te denken. Zelfs verder ging door ons verkeerd te informeren:

Zoals mijn collega al telefonisch heeft overgebracht is het niet mogelijk flyers in een beurstas te stoppen of te flyeren op HR Live. Graag wijs ik u erop dat de gemeente Den Haag in een algemene plaatselijke verordening heeft bepaald dat er niet geflyerd mag worden in Den Haag, dus ook niet op de openbare weg voor de Fokker Terminal.

Wander de Groot

Wij mochten niet bij de ingang flyeren. Zelfs niet op het terrein. Op mijn mails en verzoeken werd niet gereageerd. Vervolgens heb ik zelf maar eens geïnformeerd bij de gemeente Den Haag en werd geattendeerd op onderstaande link: https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/beleid-en-regelgeving/regelgeving-zoeken/afvalstoffenverordening-2010.htm

Flyeren op straat.

U mag flyers, folders en samples uitdelen (flyeren) op straat. U moet dan wel de flyers, folders en samples die mensen op de grond gooien (laten) opruimen. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen, zie artikel 19 van de verordening.

Dus voor de poort/hefboom op straat mochten wij wel staan en uitdelen.

Enkele ouders reageerden op onze oproep op Facebook of er enkele ouders bereid waren onze A5 Flyer uit te willen delen om bewustzijn te creëren. Zij zijn in alle vroegte naar Den Haag vertrokken en hebben bij gedragen:

Waarom daar flyers uitdelen? Die dag komen ongeveer 1.000 HR professionals samen. Of te wel Personeelszaken van bedrijven die zich een professional kunnen veroorloven, dus aardig wat werknemers. Wij flyeren om bewustzijn te creëren. Iedereen kent wel iemand die... en zeker bij personeelszaken is een hoop winst te behalen. 1 op de 2 relaties strandt en bij samengestelde gezinnen is dat nog meer 65%. 

Een scheiding heeft een effect op de organisatie, laat staan wat een complexe scheiding doet:

 • verminderde productiviteit omdat
 • men in gedachten met de scheiding bezig is
 • vrij moet nemen voor rechtszaken, maar ook onderzoeken (raad van Kinderbescherming, JB, zorgteams etc.)
 • vrij moet nemen i.v.m. bijwonen van trajecten en/of mediation (die contra productief zijn nota bene)
 • verhoogd verzuim omdat
 • het rechtvaardigheidsgevoel zwaar wordt aangetast
 • het meest wezenlijke ons wordt ontnomen; die kinderen
 • verwerken/staande houden ten aanzien van valse beschuldigingen
 • je het uiteindelijk niet meer trekt, de rek is er letterlijk en figuurlijk uit
 • maar ook de volwassen kinderen die vastlopen en zich ziek melden vanuit een latente pijn
 • Verslechterde sfeer binnen het bedrijf/de afdeling waar die ouder werkt; scheve ogen, gedoe omdat anderen het werk moeten gaan doen, geen begrip, schaamte, onderlinge verschillen doordat er natuurlijk ook verstotende mensen bij dat bedrijf werken.

Pitch:

Nog niet zo lang geleden vond niemand er wat van als de kinderen zonder gordel op de achterbank werden vervoerd door twee rokende ouders voorin… Ziet u dit nu eens voor u, als u nu zo’n auto langs ziet komen, dan…

Op dit moment verliezen 2 kinderen per uur het contact met een uitwonende ouder, wiens ouderschap niet ter discussie stond voordat de ouders uit elkaar gingen. Dat zijn 16.000 kinderen per jaar. Zo’n 1 miljoen volwassenen zijn er alleen al in Nederland, die te kampen hebben met een trauma door een loyaliteitsconflict in hun jeugd. 1 op de 5 volwassenen geboren tussen 1970 en 1990 heeft geen contact met vader.

Op dit moment is de verhouding 80% vader, maar de moeders maken een grote inhaalslag. 

Typ maar in: kind-verklaart-tegen-ouder en duik in de vreselijke wereld die ouderverstoting heet. 

Sta eens stil bij deze cijfers en bij het leed wat daarbij komt kijken. Ouders en diens vrienden en familie die worden/zijn uitgebannen. De impact van alle valse beschuldigingen en het letterlijk en figuurlijk uiteindelijk met lege handen staan. (Schulden, verlies van woning, verlies sociale contacten, verslavingen)

Wij werken vreedzaam aan bewustwording, waarbij natuurlijk goed nagedacht is over passende oplossingen. KWESTIE VAN WILLEN EN DOEN. Iedereen kent wel iemand die. Wij zien graag dat de HR professionals  zich niet alleen bewust zijn, maar zich ook in dit fenomeen; ouderverstoting, gaan verdiepen opdat zij leren hoe zij de werknemer kunnen ondersteunen. Wij hopen dat deze beroepsgroep aan de bel gaat trekken bij hun brancheorganisaties en werkgeversorganisaties, daar dit gegeven ten koste gaat van de productiviteit en een bedrijf onnodig op onkosten drijft wegens verzuim!

OOK U HEBT DE KEUZE EEN POSITIEF VERSCHIL TE MAKEN.


Na afloop kreeg ik dit bericht van de moedige ouders die de flyers hebben uitgedeeld:

Zo! Heel HR-nl kan er niet meer omheen na onze flyer-actie bij HRLive! Af en toe viel er een druppeltje regen maar daar laten wij ons niet door wegjagen!

Nog kort kennis gemaakt met meneer de organisator. Ik stond vrij ‘anoniem’ aan de openbare weg als ‘passant’. Hij was erg enthousiast aan het vertellen over het evenement.

Later kwam ik ‘m weer tegen, toen werd ie wel nieuwsgierig of ik heel de dag bleef ‘hangen’.

Ik heb mijzelf kenbaar gemaakt als flyer-meneer. Hij was er wel bekend mee dat ons bezoek aangekondigd was, hij gaf aan dat hij een minder aangenaam gesprek had gehad met een collega van mij (Annemarie?). Verzocht mij vriendelijk om te vertrekken omdat er geen toestemming gegeven was. Natuurlijk kenbaar gemaakt dat ik niet op zijn terrein flyerde en dat enkel aan de openbare weg deed. Hij vroeg mij de ‘eer’ aan mijzelf te houden, hij zou het niet fijn vinden om mij te moeten laten verwijderen... Daar laten wij ons natuurlijk ook niet door weerhouden! Nog wat flyers uitgedeeld aan passanten en toen iedereen zo ongeveer wel binnen was zijn we weer vertrokken.

Al met al een geslaagde ochtend waarbij we veel HR-medewerkers hebben kunnen bereiken!

Annemarie bedankt!