nlenfrde

 

N.a.v. het radio intervieuw van Ruud de Wild met Elena Lindemans n.a.v. de film 'Verstoten vaders', hebben wij als volgt gereageerd:

 

https://www.nporadio2.nl/dewildindemiddag/gemist/audio/24888/elena-lindemans-over-2doc-verstoten-vaders?fbclid=IwAR1pSGBsHh8y1ubj1KGHltT9EZ73A4tCon0z1IWzDMGC4Gl4PsDO7U3ysVs

 

Dag Ruud,

Je bent inderdaad 'een egoïstische klote ouder' als je je kind als wapen inzet bij de scheiding. De oorzaak is een jeugdtrauma wat bij deze betreffende ouder een persoonlijkheidsstoornis heeft veroorzaakt. Bij de scheiding wordt deze stoornis enorm getriggerd; er valt met deze ouder niet te overleggen.

Er is hier inderdaad sprake van huiselijk geweld; psychische kindermishandeling en ex-partnergeweld.

Een groot aantal mensen binnen de scheidingssector echter, is zelf getraumatiseerd, en heeft zijn of haar heil gezocht binnen de jeugdhulpverlening, advocatuur of rechtspraak of de psychologie. Of men verdient momenteel zo goed binnen het huidige systeem, dat men de oplossing niet wil zien, omdat deze het verdienmodel benadeelt.

Er is wel degelijk een oplossing, gedegen onderzoek van het gehele gezin door een klinische psycholoog met ervaring in de psychopathologie en complex trauma.

Ook de huidige expertgroep houdt deze oplossing tegen, omdat de voorzitter Cees van Leuven liever zijn eigen Stichting schottenaanpak - een schot zetten tussen twee ouders, waarvan de een zich schuldig houdt aan mishandeling - ondersteunt. Belangenverstrengeling, waarbij deze aanpak in geval van mishandeling contraproductief is.

Al met al enorm veel misstanden binnen ons 'nette' Nederland.

Voor meer info: www.herkenouderverstoting.nl
 
Welkom